Ούτε βήμα πίσω η Μενεγάκη στον πόλεμο με την Ιακωβίδου


Ανένδοτη η Μενεγάκη! • Ζητά και γραπτώς τη «συγγνώμη» της πρώην βουλευτίνας Τάνιας Ιακωβίδου και αξιώνει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωσηΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις απαιτήσεις της, στο πλαίσιο της άγριας διαμάχης της με τη δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Τάνια Ιακωβίδου, είναι η Ελένη Μενεγάκη. Η «ωραία Ελένη» της ελληνικής τηλεόρασης εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή αποζημίωσης «μαμούθ» για ηθική βλάβη, αν η αντίδικός της δεν της ζητήσει γραπτώς συγγνώμη για τα σχόλια που είχε εξακοντίσει σε βάρος της.

Η κόντρα, η οποία ξέσπασε το καλοκαίρι με αφορμή τα σχόλια της δημοσιογράφου για τη στάση της δημοφιλούς παρουσιάστριας απέναντι στις αποχωρήσεις συνεργατών της εκπομπής της, κάνοντας λόγο για… «στυμμένες λεμονόκουπες», πήρε τη νομική οδό. Η «ωραία Ελένη» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Τάνιας Ιακωβίδου, ζητώντας να μην αναφερθεί ξανά στο όνομά της, αλλά και αγωγή, με την οποία αξίωνε το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις δηλώσεις της.

Επιθυμώντας να λήξει η δικαστική περιπέτεια, η Τάνια Ιακωβίδου, σε δήλωσή της στην «Espresso», χαρακτηρίζει την παρουσιάστρια του Alpha «επαγγελματία υψηλού κύρους και ήθους» και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να την προσβάλει.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω την κυρία Μενεγάκη. Προσπάθησα να υπερασπιστώ τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων μου και τίποτα άλλο. Αν αναφέρθηκαν κάποια λόγια, τα οποία θεωρήθηκαν από την πλευρά της οξύτατοι χαρακτηρισμοί, ειλικρινά έχω να πω ότι δεν ήθελα να τη θίξω σε προσωπικό επίπεδο και θεωρώ ότι είναι επαγγελματίας υψηλού κύρους και ήθους» τόνισε η πρώην βουλευτής και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα δεν πρόκειται, εφόσον και η ίδια το επιθυμεί, να ξανασχοληθώ μαζί της και να την κατονομάσω προσωπικά».

Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η Ελένη Μενεγάκη πετά το γάντι στην πρώην βουλευτή, ζητώντας της να ανακαλέσει εγγράφως και δημόσια τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της παρουσιάστριας, η κυρία Μενεγάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει το δικόγραφο της αγωγής, εάν υπάρξει γραπτή δήλωση συγγνώμης από την Τάνια Ιακωβίδου. Μάλιστα, η πλευρά της ενάγουσας τονίζει πως σκοπός της αγωγής ήταν να προστατευτεί από κακόβουλες αναφορές που συνιστούν «βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς της» και όχι να εισπράξει οποιοδήποτε ποσό.

Tεταμένο κλίμα

«Το ζήτημα της χρηματικής αποζημίωσης ουδόλως ενδιαφέρει την κυρία Μενεγάκη» διευκρίνισε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Νίκος Αγαπηνός, ο οποίος, μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν θα το εισέπραττε η ίδια, αλλά θα διετίθετο για κοινωφελή σκοπό.

To τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο γυναίκες είχαν πυροδοτήσει όσα είχε αναφέρει η Τάνια Ιακωβίδου σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Ιούλιο, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Γρηγόρη Γκουντάρα από το πάνελ της Ελένης Μενεγάκη.
«Επέλεξε να αδειάσει τον πιο στενό της συνεργάτη, πετώντας τον σαν “στυμμένη λεμονόκουπα”», είχε αναφέρει τότε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι, «όταν «αδειάζεις τους συνεργάτες σου, σημαίνει ότι είσαι “killer”, “δολοφόνος”, δεν σκέφτεσαι τον άλλον και δεν λειτουργείς ως ομάδα».
espressonews.gr


Διαβάστε περισσότερα
Loading...